Kliniek Kop & Lijf

  • Neem contact op088 505 8100
  • Ons adresNijverheidswerf 22, Bussum
  • Openingstijden8:30 uur -12:30 uur
Openingstijden8:30 uur -12:30 uur

Basis GGZ

Generalistische Basis GGZ in Bussum en omgeving bij Kliniek Kop & Lijf

Lichte tot matige klachten, zoals een depressie of burn-out, vallen onder de Basis GGZ. Deze eerste trap van de geestelijke gezondheidszorg focust zich op klachten die met korte behandelingen verholpen kunnen worden. Ook algemene stressklachten, rouwverwerking en een negatief zelfbeeld kunnen we doorgaans met een Basis GGZ-traject behandelen.

Basis GGZ bij Kliniek Kop & Lijf

Bij Kliniek Kop & Lijf in Bussum werkt een team van multidisciplinaire zorgverleners. Daarbij werken we samen met onder andere psychiaters, psychologen, psychotherapeuten en manueel therapeuten. Dankzij deze samenwerking en kennis van zaken kunnen we heel veel mensen voorzien van uitstekende geestelijke gezondheidszorg.

Vergoeding Basis GGZ

Tegenwoordig worden de behandelingen vergoed wanneer uw klachten gekoppeld zijn aan een diagnose. Dit betekent bijvoorbeeld dat in het geval van rouwverwerking niet altijd een vergoeding wordt uitgekeerd, omdat hier geen diagnose voor gesteld kan worden (maar niet als het om depressieklachten gaat en de bijbehorende diagnose depressie is).

Voor een zo duidelijk mogelijk antwoord over uw situatie kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts en zorgverzekering. Is er een diagnose mogelijk, dan wordt er doorgaans wel een vergoeding uitgekeerd voor de Basis GGZ.

Klachten waar BGGZ bij kan helpen

U kunt voor onderstaande klachten terecht bij de Basis GGZ van Kliniek Kop & Lijf:

  • Somberheid en depressie
  • Negatief zelfbeeld
  • Gebrek aan zingeving
  • Algemene stressklachten
  • Lichte trauma
  • Klachten over rouw en verlies

Veelgestelde vragen over BGGZ

Wat is Basis GGZ?

Basis GGZ staat voor basis geestelijke gezondheidszorg. Hiermee worden alle lichte tot matige niet-complexe stoornissen bedoeld. Het behandeltraject focust zich voornamelijk op de klachten en doorgaans zijn er enkele behandelingen nodig.

Wat is het verschil tussen BGGZ en GB GGZ?

In essentie zijn beide vormen hetzelfde, maar hebben ze een andere benaming. Beide hebben te maken met lichte tot matige en niet-complexe stoornissen. In zowel de BGGZ als de GB GGZ heeft u enkele behandelingen nodig en is een langdurig behandelproces vaak niet aan de orde.

Met welke klachten kan ik terecht bij de BGGZ?

De generalistische Basis GGZ behandelt alle lichte tot matige stoornissen. Bekijk een overzicht van de klachten waarbij BGGZ kan helpen.

Hoelang duurt een Basis GGZ traject?

Doorgaans duurt een BGGZ-traject 5 tot 8 behandelingen, maar dit is natuurlijk geheel afhankelijk van uw klachten, behandeling en vooruitgang.

Wordt het BGGZ-traject voor mij vergoed?

Of uw BGGZ-traject wordt vergoed, hangt af van onder andere de aard van uw klachten en of hier een diagnose aan gekoppeld kan worden. Is een diagnose mogelijk, dan de vergoeding vaak ook. Wanneer een diagnose niet direct gesteld kan worden, zoals bij rouwverwerking zonder depressieve klachten, is het mogelijk dat uw verzekering geen vergoeding uitkeert.

Contact opnemen met Kliniek Kop & Lijf

Wilt u een Basis GGZ traject starten of wilt u graag meer informatie over het behandelplan? Neem contact met ons op en we beantwoorden al uw vragen. U kunt ons telefonisch en per mail bereiken.

088 505 8100 info@kk-l.nl