Kliniek Kop & Lijf

  • Neem contact op088 505 8100
  • Ons adresNijverheidswerf 22, Bussum
  • OpeningstijdenGesloten
OpeningstijdenGesloten

Interactief symposium ‘Psychiatrie, somatiek en chronische pijn’

Wat is de best passende zorg bij patiënten met moeilijk beïnvloedbare psychiatrische stoornissen én somatische chronische pijn? Daar gaan wij u over informeren. Meld u aan voor ons symposium.

 

Waar gaat ons symposium over?

Op 4 oktober organiseren wij kosteloos een symposium over patiënten met hoog-complexe pijnproblematiek en psychiatrische stoornissen. Vele patiënten met lichamelijke aandoeningen hebben ook psychische aandoeningen. En andersom: patiënten met psychische aandoeningen hebben veelal ook lichamelijke aandoeningen. Het is meestal een wisselwerking.

Doordat er een strikte scheiding in de zorg is voor het lichamelijke en psychische domein krijgen deze patiënten nu niet altijd de best mogelijke zorg/behandeling. Duidelijk is ook dat deze patiënten een forse vermindering van hun kwaliteit van leven ervaren. Ze zijn beperkt in werk, sport, hobby en sociaal leven. Daarnaast voelen zij zich vaak onvoldoende gehoord en begrepen. Worden van het kastje naar de muur gestuurd, zonder duurzaam resultaat en belanden dan weer bij de huisarts.

Vanuit nieuwe inzichten in het behandelen van hoog-complexe pijnproblematiek en psychiatrische stoornissen weten wij dat de behandeling voor deze patiënten altijd maatwerk moet zijn. Waarbij multidisciplinaire diagnostiek het beste beeld geeft van de ernst en complexiteit van de problematiek en de basis vormt voor de behandeling. In dit symposium gaan wij u informeren over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van psychiatrische stoornissen én pijnklachten, over de diagnostiek en de unieke geïntegreerde aanpak binnen onze kliniek.

Voor wie is ons symposium?

Ons symposium is voor huisartsen, specialisten en POH-GGZ-ers. Vanwege de maatschappelijke relevantie en de wetenschappelijke onderbouwing, is dit symposium geaccrediteerd voor huisartsen en POH-GGZ-ers met 3 accreditatiepunten. U kunt ons symposium zowel fysiek als online volgen.

Voor accreditatie bij online deelname gelden de volgende voorwaarden: 

  • Vermelding van uw naam en lidnummer
  • Actieve deelname door middel van beantwoorden online-vragen
  • Behalen van eindtoets

Na afloop ontvangt u bewijs van deelname voor de accreditatie.

Wanneer en waar is ons symposium?

Datum en tijd: Dinsdag 4 oktober 2022 van 18.00-21.15 uur. U bent van harte welkom op het voorafgaand diner vanaf 17.00 uur.
Locatie: De Witte Bergen te Eemnes (langs de A1). Of u kunt het symposium online bijwonen.
Kosten: geen.
Accreditatie: 3 punten voor huisartsen en POH-GGZ-ers. Dit geldt ook bij online deelname.
Aanmelden: Via onderstaand aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en nadere informatie.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Edwin van den Broek: e.vandenbroek@kk-l.nl of even bellen via 088-5058100.

Aanmeldformulier voor het symposium 

“Wat is de best passende zorg bij patiënten met moeilijk beïnvloedbare psychiatrische stoornissen én somatische chronische pijn”

Laat dit veld blanco